[Column] Spring break

Sinds januari is Daisy voor een half jaar aan het studeren in de Amerikaanse staat Indiana. Door middel van haar columns houdt ze ons elke maand op de hoogte van haar ervaringen en belevenissen als buitenlandse student in het grote, gekke Amerika. Deze keer verlaat Daisy Evansville om spring break te vieren in Florida.

Voordat ik naar Amerika vertrok had ik een heel duidelijk beeld van wat het beste moment van mijn semester abroad zou worden: spring break. Ik kende het fenomeen al uit de tientallen Hollywood-films waarin Amerikanen helemaal uit hun dak gaan op feestjes, domme stunts uithalen onder invloed, poedelnaakt rondrennen en body shots doen. Ik was dan ook razend nieuwsgierig om met mijn eigen ogen te zien of spring break in werkelijkheid net zo fantastisch is als de films doen vermoeden.

Na twee maanden Evansville was het eindelijk zover! Met vier vrienden reisde ik af naar Florida en na twintig uur in de auto kon het avontuur beginnen. Onze eerste stop was Daytona Beach. Overdag waren er pool parties waar je voor tien dollar onbeperkt bier kon drinken. De Amerikanen bleken echter niet bekend te zijn met het Hollandse fenomeen dat je zo veel mogelijk uit je geld moet halen, waardoor mijn vrienden en ik nog het dichtst in de buurt kwamen van de straalbezopen feestgangers uit de films. ’s Avonds in de clubs begon het er meer op te lijken: dronken meiden met nauwelijks kleding aan maakten dramatische entrees om vervolgens de halve club op te geilen met hun slutty dancemoves. Helaas bleek rond één uur dat dag en nacht feesten toch iets te veel is voor de gemiddelde Amerikaan, waardoor ik uiteindelijk rond half drie in m’n eentje stond te dansen.

Vervolgens namen we een break van ons wilde party leven om onze lever wat rust te gunnen en omarmden we het kind in ons in Orlando. Met een bezoek aan Disney World leken we al onze zondes van de voorgaande dagen van ons af te schudden. Tussen de kinderen dansten we met Disney prinsessen en stonden we een half uur in de rij om op de foto te mogen met Knabbel en Babbel. Echt ontspannend was deze break overigens niet. Ook bij Disney World gaat het Amerikaanse motto ‘the bigger, the better’ op, want het bestaat uit vier(!) gigantische parken waardoor je minimaal een week nodig hebt om alles te kunnen zien. Wij besloten echter om ons rot te rennen en één park in één dag te doen. Daar plakten we een dag naar Universal Studios achteraan, want het voelen van je voeten is overrated anyway. In Universals besloten we, ambitieus als we zijn, twee parken in één dag te proppen, omdat die slimme fackers (er mag weer gescholden worden zodra Disney World verlaten is) het Harry Potter thema hebben opgesplitst in twee parken, zodat ze meer geld kunnen vangen per bezoeker. Hier begon tot mij door te dringen dat ik misschien mijn nier zou moeten verkopen, aangezien prostitutie zo’n gedoe is. Maar toen ik mij bevond tussen de Simpsons, in Dr. Seuss’s wereld en in The Wizarding World of Harry Potter kwam ik al snel tot de conclusie dat ik prima kan leven met maar één nier.

Onze laatste stop was de ultieme springbreak plek: Miami Beach. Miami maakte mijn stoutste spring break-dromen waar. Het was er zonnig, overal waren feestjes en iedereen was uitgelaten. Mensen zogen de alcohol van elkaar af, hadden seks in het openbaar en liepen rond met slangen om hun nek à la Britney Spears. Er kon gekozen worden uit tientallen clubs, van een chique club waar je twintig dollar voor een klein drankje betaalde (iemand die een ander lichaamsdeel wil kopen?) tot een low key strandclub zonder entreegeld waar een Latino-man me met veel plezier leerde salsa dansen op de muziek van een liveband.

Na tien dagen vol drank, geluksmomenten, zon en plezier stapten we met frisse tegenzin weer in de auto om terug te rijden naar het rustige, oh zo bekende Evansville. Terug in Evansville werden we meteen met onze neuzen op de feiten geduwd toen we begroet werden met sneeuw. Indiana maakt geen grapjes – stop de bikini’s maar weg, het echte leven moet weer beginnen. Met weemoed denk ik terug aan mijn spring break en kom ik tot de conclusie dat de films gelijk hadden: spring break is de beste tijd in college en waarschijnlijk de beste tijd die ik zal hebben in Amerika. Too bad it’s over.

 

Foto: Daisy Comhair


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*