Het ‘goede’ leven

Lisa heeft het erg goed op dit moment…

Herken je dat gevoel dat je pas rust in je hoofd hebt als je kamer is opgeruimd? En dat als dat eenmaal gebeurd is, je pas écht supergeconcentreerd aan je opdrachten kunt beginnen? Nou, de laatste tijd ben ik helaas te druk om mijn kamer zijn welverdiende aandacht te geven.

Ik kom tijd te kort. Het is te ‘druk’. Het woord dat je overal hoort. ‘Ik heb het druk’ of de druk is te hoog:’ erg origineel is het niet meer. Toch heeft deze column iets te maken met ‘druk zijn’, maar dat klinkt zo negatief. En als er iets is wat ik amper ben, dan is dat negatief. Daarom vervang ik het woord druk in de rest van dit verhaal even met het woordje ‘goed’. Dat leest ook gelijk wat prettiger, want je hoort nou eenmaal liever dat het goed met iemand gaat, dan dat je weer iemands #FirstWorldProblems naar je hoofd geslingerd krijgt. In mijn geval is het ook zeker niet gelogen, want het gaat ook goed. Ik heb het alleen maar goed, dus ik mag niet klagen.

Goed. Ik heb het dus goed, zo goed zelfs dat ik de afgelopen vier weken dus geen tijd heb gehad om mijn kamer eens grondig op te ruimen. Maar goed, ik studeer natuurlijk ook, dus daar krijg ik het goed goed van. Wat in principe correct is, want ik mag stellen dat het goed met me gaat, zolang ik mijn studiedroom maar kan achtervolgen. Daarnaast heb ik sinds kort werk als student-assistent, wat ook bijdraagt aan een hoog goed-niveau. Maar minder goed nieuws is het feit dat ik de laatste weken amper tijd heb gehad om te sporten en dus ook geen tijd om m’n kamer op te ruimen…

Toch maakt dit alles me niet zoveel uit, aangezien het goed met me gaat en ik het goed heb. En ik heb goede moed dat er, ondanks mijn goede levensstijl, in de nabije toekomst nog meer goeds op mijn pad komt.

Foto: Freeimages.com / Jean Scheijen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*