Meest Inspirerende Student van Nijmegen 2015

header_misvn
Ieder jaar benoemt Nultweevier.nl na de jaarwisseling een student van de Radboud Universiteit of de Hogeschool van  Arnhem en Nijmegen tot de ‘Meest Inspirerende Student van Nijmegen’. Met de lijst van meest inspirerende Nijmeegse studenten wil Nultweevier.nl haar waardering uitspreken over studenten die naast hun studie op een positieve manier een bijzondere prestatie leveren en daarmee een voorbeeldfunctie dragen. Juist in een tijd waarin het studentenleven door verschillende overheidsmaatregelen steeds meer wordt ingeperkt wil Nultweevier.nl wijzen op het belang van die activiteiten.

  1. Caspar Safarlou (Kunstmatige Intelligentie)
  2. Elske Tjepkema (Geschiedenis & Kunst- en cultuurwetenschappen)
  3. Laurens van de Linde (Nederlandse Taal en Cultuur)
  4. Dylan Henssen (Geneeskunde)
  5. Koen Metsemakers (Tandheelkunde)
  6. Karl Kouki (Bestuurskunde)
  7. Iris van Dorp (Amerikanistiek)
  8. Roosmarijn Lindner (Scheikunde)
  9. Jeroen Weerwag (Psychologie)
  10. Sander van Dijk (Recht en Management)

Speciale vermelding: Vox Redactie

De lijst is door een jury opgesteld uit door Nijmeegse studenten ingezonden nominaties. In de jury namen dit jaar zitting: Joël Hendrix, Juul van der Vorst, Teuntje Verbaandert, Simone Neeling, Joëlla Bomgaars en Jeff Bosch. 

MIS-verkiezing-9

Caspar Safarlou dankt de titel aan zijn inzet en enthousiasme waarmee hij in 2015 nieuwkomer De Vrije Student in de Nijmeegse universiteitspolitiek op de kaart zette. Safarlou is eigenlijk bezig aan zijn vierde bachelorjaar Kunstmatige Intelligentie, maar gebruikt dit jaar om van vakgebied te switchen. Met het volgen van pre-master vakken van Politicologie bereidt hij zich voor op een master Politieke Theorie.

Na een aantal commissies gedaan te hebben bij Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) stortte Safarlou zich in 2015 op het vormen van de studentenpartij De Vrije Student in Nijmegen. Safarlou trok de campagne vol enthousiasme, en zelfs op moeilijke momenten zette hij zich altijd voor de volle honderd procent in. Na de succesvolle campagne won de kersverse studentenpartij in mei 2015 één zetel en nam Safarlou zitting in de Universitaire Studentenraad namens De Vrije Student.

Voor De Vrije Student zet Safarlou zich onder andere in voor het vergroten van de bekendheid van de mogelijkheid tot het volgen van online weblectures; iets waar hij zelf naast zijn studie graag nog extra gebruik van maakt.

Naast zijn inzet voor de Nijmeegse universiteitspolitiek, zette Safarlou zich in 2015 in voor de verbetering van zijn opleiding Kunstmatige Intelligentie met zijn plek in de Opleidingscommissie. Ook zijn eigen ontwikkeling stond niet stil: hij rondde in 2015 zowel het interdisciplinaire Honoursprogramma van de Radboud Universiteit als het beurzenprogramma van stichting Thomas More af.

Uit de nominaties die Nultweevier.nl ontving, blijkt dat Safarlou een hardwerkende en creatieve student is, die de kansen die hij krijgt zo veel mogelijk wil benutten. “Hij haalt alles uit zijn studententijd en inspireert mensen om zich heen dat ook te doen.”

De top vijf

Elske Tjepkema

Elske Tjepkema, de nummer twee op de lijst, volgt maar liefst twee masters aan de Radboud Universiteit: Geschiedenis en Kunst- en Cultuurwetenschappen. Daarnaast zet zij zich in voor haar medestudenten. Dit deed zij in de eerste helft van 2015 als voorzitter van de Facultaire Studentenraad (FSR) van de Letterenfaculteit en in de tweede helft als assessor van diezelfde faculteit. Daarnaast was ze bestuurslid Public Relations bij studentenvakbond AKKU en werkte ze, zoals ze al acht jaar doet, naast haar studie in een verzorgingstehuis.

 

Laurens van de Linde

De nummer drie op de lijst is Laurens van de Linde, die zich naast zijn master Nederlandse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit inzet voor creativiteit en cultuur in het Nijmeegse studentenleven. Eerder zette hij zich al in voor de Nijmeegse Gedichtennacht en was hij medeoprichter van het literaire festival Boek op de Bank. In 2015 mocht hij na zijn stage bij Wintertuin bij hen aan de slag als redacteur en bleef hij aan als hoofdredacteur van literair tijdschrift Op Ruwe Planken.

 

De vierde plek op de lijst is voor Dylan Henssen. Inmiddels is hij bezig aan zijn doctoraat, maar in 2015 was de geneeskundestudent voorzitter van de Facultaire Studentenraad van de Medische faculteit, student-docent en -assistent. De vijfde plaats is voor Koen Metsemakers. Metsemakers werd in 2015 door Nijmeegse studenten verkozen tot Sporter van het Jaar voor de topprestaties die hij leverde met roeien. Zo werd hij onder andere Nederlands Kampioen Indoorroeien.

Zes tot en met tien
De zesde plek is dit jaar voor Bestuurskunde-student Karl Kouki. Naast zijn werk als student-assistent en zijn inzet voor studievereniging BOW, bracht Kouki in 2015 de KOEKIE-shot op de markt. Kouki heeft zich tot een ware ondernemer ontwikkeld en inmiddels is zijn KOEKIE-shot al in meer dan honderdvijftig horecagelegenheden en slijterijen verkrijgbaar.

Iris van Dorp behaalde de zevende plaats op de lijst. Van Dorp nam afgelopen jaar zitting in de Studentenraad van de Faculteit der Letteren en was voorzitter van ISON, de koepel voor internationale verenigingen. Van Dorp heeft een groot doorzettingsvermogen en zet zich altijd voor 100% in. Het is dan ook niet gek dat zij in september namens ISON zitting nam in de Universitaire Studentenraad.

Op de achtste plek staat Roosmarijn Lindner. Deze bevlogen Scheikunde-studente was in 2015 voorzitter van studievereniging Sigma en zette zich daarnaast in voor de verbetering van haar opleiding in de Opleidingscommissie. Naast deze inzet voor haar studie en studiegenoten zette Lindner zich in voor studentenpartij asap en nam zij namens deze partij in september 2015 zitting in de Universitaire Studentenraad.

Jeroen Weerwag bekleedt de negende plaats op de lijst. Voordat hij in september aan zijn master Psychologie begon, zette Weerwag zich op verschillende manieren in voor studievereniging SPiN. Deze inzet voor zijn medestudenten zette hij daarna door als penningmeester bij de studievereniging van zijn master.

Sander van Dijk sluit de lijst. Van Dijk werkte in het afgelopen jaar mee aan de organisatie van een symposium van N.S.O. Eques en vervult sinds september de rol van politiek commissaris voor het Bestuurlijk Overleg Studentenverenigingen (B.O.S.) in de Universitaire Studentenraad.

Speciale vermelding
Dit jaar is er een speciale vermelding voor de Vox redactie. Zij verdienen deze vermelding voor het maken van de speciale editie van Vox voor vluchtelingen. Het universiteitsblad verscheen ter verwelkoming van de vluchtelingen volledig in het Engels en bevatte verhalen van, over en voor de nieuwe buren van de Radboud Universiteit.
Nultweevier.nl vindt deze speciale editie een mooie manier om de betrokkenheid van de universiteit, haar medewerkers en studenten aan de vluchtelingen te tonen.

Jury
Om de lijst met Meest Inspirerende Studenten van Nijmegen samen te stellen, is er binnen de crew van Nultweevier.nl een jury gevormd. Deze jury bestond uit crewleden met verschillende achtergronden in het Nijmeegse studentenleven.

Leden
Joël Hendrix
Juul van der Vorst
Teuntje Verbaandert
Simone Neeling
Joëlla Bomgaars
Jeff Bosch

Criteria
Net als in vorige edities is ervoor gekozen om te zoeken naar studenten die zich naast hun studie actief inzetten voor de studentengemeenschap of op inspirerende wijze een bijzondere prestatie leveren zonder dat hun studie daar al te veel onder lijdt. Bij de selectie is gekeken naar het hele kalenderjaar 2015.

Nominaties
Hoewel de crew van Nultweevier.nl bestaat uit  studenten met zeer uiteenlopende achtergronden, interesses en studierichtingen, hebben wij natuurlijk geen zicht op de hele Nijmeegse studentengemeenschap. Om die reden hebben wij aan alle Nijmeegse studenten gevraagd om medestudenten te nomineren die hen inspireren. Alle ingestuurde namen (voorzien van toelichting) zijn getoetst aan de criteria en meegenomen in het oordeel van de jury.

Kwaliteit boven kwantiteit
Hoewel er zeker is gekeken naar de kwantiteit van het de extracurriculaire activiteiten van een student, werd de kwaliteit van het uitvoeren van deze functies door de jury als belangrijker geacht.

Studieresultaten
Daarnaast werd als vanouds ook waarde gehecht aan de behaalde studieresultaten van de Nijmeegse studenten, omdat het ons inziens een nóg grotere prestatie is om in het studentenleven actief te zijn, wanneer je studieprestaties hier niet onder lijden. Wij denken dat het inspirerend is om te zien dat er voldoende studenten zijn die hun studie combineren met het uitstekend uitvoeren van overige activiteiten.

Toegankelijkheid
Een inspirerende student is benaderbaar, zichtbaar en probeert zijn of haar enthousiasme op iedereen over te brengen. Of dat nu op de op de campus is, of in de kroeg.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd en aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend.

Foto’s: Jeff Bosch