3 Nijmeegse kroegen in de Café Top 100

3 Nijmeegse kroegen staan in de Café Top 100, die ieder jaar door mystery visits en een onafhankelijke jury tot stand komt.

Dit jaar staan er maar liefst 3 Nijmeegse cafés in de Top 100: ‘Arsenaal 1824’, ‘St. Anneke’ en ‘Beer & Bites’. Deze ranking is tot stand gekomen door mystery visits en een onafhankelijke jury. Om in aanmerking te komen voor een plek, moet het café wel abonnee zijn van Miset Horeca.

Arsenaal 1824 heeft een 96e plek gekregen. Het café-restaurant heette voorheen ‘Vlaams Arsenaal’, maar is sinds afgelopen jaar verder gegaan als Arsenaal 1824. Het café, dat zich vestigd in een rijksmonument, richt zich op de Franse en Mediterrane keuken.

Café St. Anneke staat op de 89e plaats. De Jury was erg enthousiast over dit café. Zo stond er in het juryverslag: “Nijmegenaren zijn bofkonten. Ook buiten het centrum zijn er in verschillende woonwijken volop leuke cafés te vinden. St. Anneke is zo’n fijn adres.’’

Beer & Bites heeft de 80e plek veroverd en is daarmee het hoogst genoteerde Nijmeegse café in de ranking. De eigenaren van dit café hopen volgend jaar hoger in de ranking te komen, maar hoeven niet teleurgesteld te zijn. De jury vond het namelijk ‘een heel warm en knus café’.

Heb jij al wel eens een bezoekje gebracht aan deze cafés? Laat het ons weten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*