Minister Bussemaker te gast bij Opening Academisch Jaar

Naast demissionair minister van Onderwijs Jet Bussemaker zal onder andere ook schrijfster Hanna Bervoets deel uitmaken van het programma.

Over een week is het weer zo ver en gaat het nieuwe collegejaar van start. Net als voorgaande jaren zal deze worden ingeluid met de Opening van het Academisch Jaar. Dit jaar zal onder andere demissionair minister van Onderwijs Jet Bussemaker te gast zijn.

Het programma zal worden afgetrapt door rector magnificus Han van Krieken. Vervolgens zal Maren Klein, studente aan de European Law School, een lezing geven. Voordat schrijfster Hanna Bervoets het stokje van haar overneemt, zullen de Nijmeegse zangeres Linde Schöne en het Nijmeegs Studentenorkest voor een muzikale intermezzo zorgen. Bussemaker zal na Bervoets het woord nemen.

Ook zal de uitreiking van een drietal jaarlijkse universitaire prijzen plaatsvinden. De universitaire studieprijs wordt uitgereikt aan studenten die een afstudeerscriptie van bijzonder hoge kwaliteit hebben geschreven. De universitaire onderwijsprijs gaat naar junior en senior docenten voor hun hoogwaardige onderwijsprestaties. De internationaliseringsprijs zal worden toegekend aan diegene die gedurende het afgelopen jaar op bijzondere wijze heeft bijgedragen aan de internationale profilering van de Radboud Universiteit.

De Opening van het Academisch Jaar 2017 zal plaatsvinden in De Vereeniging op maandag 4 september van 14.00 tot 16.oo uur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*