Begroting Enschede uitgedrukt in bierkratten

Het is niet altijd even interessant om als bewoner van een gemeente de begrotingscijfers voor je neus te krijgen. Daar heeft de gemeente Enschede gelukkig iets op bedacht.

Op de website  van de gemeente wordt niet alleen het totale inkomsten- en uitgavenplaatje van de gemeente beschreven, maar is er ook een mogelijkheid om via een berekening  de uitgaven van de gemeente Enschede te “vertalen” naar alledaagse dingen.

Om bezoekers van de site een beter beeld te geven van de grote geldbedragen op de begroting kunnen de uitgaven omgerekend worden van euro’s naar volle boodschappentassen, netten sinaasappelen of kratten bier . Een voorbeeld: in plaats van 205 miljoen euro te investeren in een versterking van de economie, had de gemeente ook 13 miljoen bierkratjes kunnen kopen, of  120 miljoen netten sinaasappelen.

Hiernaast worden bezoekers van de binnenstad van Enschede en het aantal werkzoekenden in de gemeente vergeleken met onder andere de capaciteit van de Amsterdam ArenA.

Een nuttige berekening? Misschien voor mensen die niet veel met economie hebben. Leuk om te weten? Voor alle studerende liefhebbers van het gouden vocht in ieder geval wel!

 

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*