Zo dans je wetenschappelijk gezien het best

Uit onderzoek van Britse wetenschappers blijkt dat flink dansen met de heupen en assymetrische bewegingen van armen en benen als aantrekkelijk worden gezien.

Studenten winden er meestal geen doekjes om: in de kroeg komt echte schoonheid niet van binnen, maar van buiten. Uit recent onderzoek van de Northumbria Universiteit in Newcastle blijkt dat aantrekkingskracht niet alleen te vinden is in het uiterlijk, maar ook in de manier van dansen.

De wetenschappers hebben de dancemoves van negenendertig vrouwen nagesynchroniseerd in een softwareprogramma. Hierin dansen kale, naakte, gelaatsloze figuurtjes, die vervolgens door tweehonderd vrouwen en mannen werden beoordeeld op aantrekkelijkheid. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat figuurtjes die hun heupen goed heen en weer laten gaan, aantrekkelijk worden gevonden. Asymmetrische bewegingen van armen en benen werden ook als aantrekkelijk gezien, mits het niet te gek wordt natuurlijk.

De onderzoekers denken dat vrouwen met goede heupmoves sneller als aantrekkelijk worden gezien, omdat het een teken van vruchtbaarheid is. De asymmetrische bewegingen koppelen ze aan een goede motorische ontwikkeling, wat een teken van een goede gezondheid is.

Figuurtjes die stijfjes in de heupen waren en weinig variatie toonden in hun bewegingen werden als minder aantrekkelijk gezien. Wil jij weten hoe je voortaan moet dansen? In dit filmpje zie je welke moves als beste uit de bus kwamen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*