Speciale minor voor studentbestuurders goedgekeurd

Vanaf september kunnen studentbestuurders een bestuursminor volgen.

Vanaf volgend jaar is er voor studentbestuurders en medezeggenschappers een speciale minor beschikbaar. Op deze manier kunnen bestuurders het benodigde aantal studiepunten voor hun beurzen behalen en tegelijkertijd academische vaardigheden opdoen die zinvol zijn tijdens een bestuursjaar, zoals retoriek en de ethiek van het besturen.

De minor is ontwikkeld in samenwerking tussen de Universitaire Studentenraad (USR) en de universiteit zelf. Afgelopen week is het plan daadwerkelijk goedgekeurd door het College van Bestuur (CB) en dus officieel beschikbaar voor de bestuurders van aankomend jaar.

De uitvoering zal komen te liggen bij Radboud Honours Academy en de Faculteit der Managementwetenschappen. Deelnemende studenten zullen een jaar met een overkoepelend project aan de slag gaan, die zal worden ondersteund door colleges en beroepsbestuurders.

Binnenkort kunnen studenten van alle faculteiten zich aanmelden. Echter is er vanwege het beperkte aantal plekken wel een sollicitatieprocedure waarbij studenten hun doelen voor het aankomende jaar dienen te presenteren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*