Daniël Wigboldus nieuwe voorzitter RU

Per 1 mei zal Daniël Wigboldus aantreden als voorzitter van het College van Bestuur.

De Stichting Katholieke Universiteit heeft bekend gemaakt dat professor Daniël Wigboldus is benoemd tot nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit (RU). De sociaal psycholoog zal per 1 mei 2017 het takenpakket van Gerard Meijer overnemen.

Momenteel is Wigboldus nog decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Daarnaast is hij ook voorzitter van het Disciplineoverleg Sociale Wetenschappen en bestuurslid van de European Association of Social Psychology.

Wigboldus heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar hij tevens is gepromoveerd. Eind jaren negentig is de kersverse voorzitter al eens werkzaam geweest aan de Radboud Universiteit. Na een aantal jaar als docent aan de Universiteit van Amsterdam keerde hij terug naar de RU om daar les te geven. In 2008 ontving hij de universitaire onderwijsprijs. Ook was hij betrokken bij de ontwikkeling van de onderwijsvisie van de RU en bij de realisatie van het Virtual Reality Lab van het Behavioural Science Institute (BSI). Verder doet hij onderzoek naar persoonswaarneming, waaronder de invloed van stereotypen en vooroordelen op het waarnemen van gezichten.

Loek Hermans, voorzitter van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit is zeer te spreken over Wigboldus: “Met professor Daniël Wigboldus heeft de Radboud Universiteit een uitstekende nieuwe collegevoorzitter. Hij is toegankelijk, een begenadigd communicator en goed bekend met de succesvolle koers van de Radboud Universiteit.” Wigboldus zelf noemt het “een grote eer om vanuit deze positie te mogen dragen aan de toekomst van de Radboud Universiteit.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*