Debat tussen GroenLinks en VVD in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen

Op 5 februari debatteren VVD en GroenLinks in het Grotiusgebouw over thema’s die interessant zijn voor studenten én lokaal gekleurd zijn, zodat jij op 21 maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een weloverwogen keuze kunt maken. En het leuke is: je kunt bij het debat aanwezig zijn!

Nijmegen zou Nijmegen niet zijn zonder het grote aantal studenten. Reden temeer dat deze doelgroep extra onder de aandacht is van de politieke partijen in Nijmegen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Thema’s die in het debat tussen de VVD en GroenLinks zullen worden besproken zijn: wonen, basisinkomen, de bereikbaarheid van de stad en de gezondheid van de stad.

Programma
Het debat zal plaatsvinden onder leiding van Marcel Wissenburg (hoogleraar politicologie aan de Radboud Universiteit). Het debat heeft twee ronden: eerst zijn de leden uit de Tweede Kamer aan de beurt, daarna de lokale fracties. Voor GroenLinks komt Lisa Westerveld uit Den Haag en voor de VVD is dit Remco Dijkstra. Allereerst zal het debat tussen de Tweede Kamerleden plaatsvinden, daarna het debat tussen de lokale kandidaten Nick de Graaf (VVD) en Quirijn Lokker (GroenLinks) Elk onderwerp wordt gestart met een pitch van anderhalve minuut, waarop de andere partij dertig seconden krijgt om te reageren. Voor elk onderwerp zijn er twee stellingen bedacht, waar de debaters voor of tegen zullen zijn. Om de beurt vertellen de partijen waarom ze voor of tegen zijn en kunnen de partijen op elkaar reageren.

Het publiek doet mee!
Tijdens het debat wordt er gebruik gemaakt van Kahoot. Met deze tool kan het publiek via hun eigen telefoon aangeven voor of tegen de stelling te zijn en worden de resultaten op een groot scherm weergeven. Het publiek wordt vóór én na het debat gevraagd te reageren op de stelling. Vervolgens worden de debaters uitgedaagd om het publiek van hun standpunt te overtuigen, wat de percentages van voor- en tegenstanders wellicht doet veranderen. Op deze manier wordt het publiek actief betrokken in het debat.

Enthousiast geworden? Neem dan plaats in het publiek! Het debat is vrij toegankelijk op 5 februari van 16.00 uur tot 17.30 á 18.00 uur in het Grotiusgebouw. Na het debat wordt de middag afgesloten en zal er een borrel plaatsvinden in het Cultuurcafé. Inschrijven is niet nodig, maar je kunt je altijd even aanmelden bij het Facebookevement.


Over Nultweevier.nl Redactie

toon alle berichten

Dit is het account van de redactie van Nultweevier.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*