Subsidie Eindhovens Dispuut geschorst vanwege seksistisch #nietoo-feest

Het Eindhovense dispuut Aleph organiseerde een carnavalsfeest met het thema ‘De wil van een vrouw doet er #nietoo’. Het College van bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven merkte het carnavalsfeest op en bestempelde het als ontoelaatbaar, met als resultaat dat de subsidie voor het Eindhovense dispuut tijdelijk is stopgezet.

Met het thema #nietoo protesteert het dispuut tegen de #metoo beweging. Het ongevraagd betasten van vrouwen door mannen wordt in de uitnodiging toegejuicht. ”Carnaval is het moment om de tradities van het in 1958 opgerichte dispuut in ere te herstellen. Tot die tradities wordt het ongevraagd betasten van vrouwen gerekend. Want wij van Aleph weten natuurlijk, net als de rest, dat vrouwen tijdens carnaval geen zeggenschap hebben over hun eigen lichaam”, aldus het dispuut Aleph op Facebook. De uitnodiging is inmiddels verwijderd maar kun je hier nog bekijken.

Aleph is onderdeel van het Eindhovens Studenten Corps. De Senaat van het Eindhovens Studenten Corps laat in een reactie weten bekend te zijn met de traditie van het Aleph-carnaval en dat daarbij ‘de controversie niet geschuwd wordt’. De Senaat zegt dat Aleph fors over de schreef is gegaan en dat een dergelijk thema niets te maken heeft met de normen en waarden waar het Eindhovens Studenten Corps voor staat.

De volledige reactie is hier te lezen.

© Bron afbeelding: Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*