Dode en twee vermiste Nijmeegse studenten bij lawine Franse Alpen

De snowboarder die dinsdag omgekomen is in de Franse Alpen, is een Nijmeegse student. De twee vermiste Nederlanders zijn ook studenten uit Nijmegen.

Een 22-jarige student uit Nijmegen is gisteren door een lawine om het leven gekomen. De andere twee vermiste studenten van 21 en 25 jaar komen ook uit Nijmegen. De drie waren op reis met de christelijke studentenvereniging de Navigators (NSN).

De families zijn inmiddels op de hoogte gesteld. De groep studenten die op wintersport waren zijn geschokt en vertrekken vanmiddag nog naar Nederland, zo meldt Tim van den Bergh van touroperator Husk. De 20 studenten waren zondag aangekomen voor vijf dagen wintersport.

De drie studenten waren gisteren aan het snowboarden in de streek van Le Seuil, ongeveer 60 kilometer ten oosten van Grenoble. Volgens Franse media is dit een gevaarlijke omgeving. Het drietal had geen lawinepiepers bij. Dat zijn apparaten waarmee mensen onder de sneeuw makkelijker gevonden kunnen worden.

Het lichaam van de 22-jarige student is vandaag aangetroffen. De lawine ontstond dinsdag om 16.00 uur en de lichamen van de andere vermiste studenten zijn verdwenen in de enorme sneeuwmassa. Er is pas laat aan de bel getrokken en daardoor kwam het zoeken naar de slachtoffers traag op gang. Rond 19.30 ging de eerste reddingshelikopter de Nijmeegse studenten zoeken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*