HAN-studente doet mee aan MasterChef

HAN-studente Josephine de Roode doet mee aan dit seizoen van MasterChef Holland. De vierentwintigjarige studente houdt enorm van koken. Ze versloeg al 1800 concurrenten om een plek in de kookwedstrijd op SBS6 te bemachtigen.

Josephine is één van de jongste deelnemers van de wedstrijd. Om te beginnen werden de 1800 aanmeldingen teruggebracht naar veertig amateurkoks door middel van twee kookrondes. Na een speciale ronde met een ‘mystery box’ werd de studente toegelaten tot de laatste zestien deelnemers. “Anderhalve week later kreeg ik een telefoontje dat ik mee mocht doen aan het programma. Terwijl ik dacht dat ik het totaal verprutst had.”

De opnames van het nieuwe seizoen zijn ondertussen al voorbij, maar Josephine mag voorlopig nog niks loslaten over haar prestaties. Op dit moment is ze in de uitzendingen nog volop in de race, maar niemand mag nog weten of zij de nieuwe MasterChef van Nederland is.

Josephine noemt haar kookambities een verslaving. “Ik ga liever boodschappen doen of naar de markt in plaats van dat ik ga shoppen.” Daarnaast studeert ze fulltime Small Business & Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als ze klaar is met haar opleiding, zou ze graag aan de slag gaan als traiteur. Uiteindelijk wil ze het liefst haar eigen delicatessenzaak openen.

Update 19 mei 2016 | 19:30 uur

Vandaag werd de halve finale uitgezonden van het populaire kookprogramma. Josephine vertelt dat ze trots is dat ze zo ver is gekomen – en terecht natuurlijk! Met haar zomerstamppotje met kip (25), mystery box opdracht (24) en veggieburger (19) scoorde ze 68 van de negentig punten. Met dit puntenaantal werd Josephine tweede in de halve finale. Kandidate Monique dolf het onderspit, wat betekent dat Josephine in de finale zal strijden tegen Hilde.

Update 20 mei | 19:32 uur

Vanavond ging Josephine de finalestrijd aan met medekandidate Hilde. Na het maken van een aardbeien bavarois (20) en het doorlopen van een sauzen stormbaan (3) , waarbij ze vanillesaus, vinaigrette, remouladesaus en bearnaisesaus maakte, was het tijd voor de finaleopdracht: een gerecht met morilles (paddenstoelen). Aan deze finaleopdracht begon Josephine met een achterstand van 3 punten op haar tegenstander, die ze ondanks haar MasterChef-waardige gerecht waarmee ze 25 punten scoorde, niet meer in wist te halen.
Helaas pakte ze de winst niet, maar ging ze met één puntje verschil en een welverdiende tweede plek naar huis.

Wij feliciteren Josephine met haar tweede plaats bij MasterChef Holland 2016! Ze heeft de Nijmeegse student vast en zeker geïnspireerd om eens vaker wat meer uit de kast te halen voor het avondeten.


Over Nikki Mennen

toon alle berichten

Is voor een student Communicatiewetenschap verrassend slecht in communiceren.. En wetenschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*