HAN-studenten maken satirische Facebookpagina

Op de Facebookpagina worden problemen op de HAN op ludieke wijze aangekaart.

Studenten van de HAN komen met de Facebookpagina ‘Haen Memes’, waarop ze hun volgers trakteren op een flinke dosis memes waarin de spot wordt gedreven met hun hogeschool.

Wie de pagina bekijkt stuit al gauw op de grappig bedoelde intenties van onderwijsinstelling ‘Haen’, wat een afkorting is voor Hogeschool voor Algemene Educatie & Natuurwetenschappen. Zo is het logo van de pagina een haan en zijn er tal van satirische memes als deze te zien:

Zowel de bedenkers als de volgers van de pagina lijken veel lol te hebben om de memes. Toch kunnen ze er bij de HAN niet allemaal even hard om lachen. Zo heeft de pagina zijn logo en naam, die in het begin gelijk waren aan dat van de HAN, veranderd nadat hier commentaar op werd geleverd. HAN-woordvoerder Michiel Geursen neemt de satire uiterst serieus: “Deze pagina komt blijkbaar voort uit een soort ontevredenheid. Daarom hebben we aangeboden om te praten. Daar zijn ze tot nu toe niet op ingegaan. Maar ze blijven altijd welkom.”

De redactie van Sense, het magazine van de HAN, besloot de bedenkers wat vragen te mailen over de bedoelingen en de ideeën achter de pagina. De reactie van de Facebookpagina was als volgt: ‘Het klinkt allemaal heel erg serieus, maar we willen vooral grapjes maken. Onze naam veranderen deden we liever niet, maar we snappen hun kant van het verhaal ook wel. Het “gesprek” dat ze met ons aan willen gaan, gaat vooral over waarom we op deze manier de HAN willen “schaden”. Het “concept” van memes is blijkbaar nog niet helemaal bekend bij de HAN. We willen vooral op een grappige, cynische en satirische manier problemen aankaarten.’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*