Harde maatregelen tegen drugsdealers centrum Nijmegen

D66-raadslid Grete Visser wil maatregelen treffen om dealers in het drugsparadijs van Nijmegen, de Tweede Walstraat en de Van Welderenstraat, tegen te gaan.

Ten eerste moeten de straten meer straatverlichting krijgen, waardoor het veiligheidsgevoel op de straten wordt vergroot. Daarnaast wil Visser het moeilijker maken voor dealers om een snel rondje te rijden door de twee straten. Deze maatregelen heeft zij voorgelegd aan burgemeester Hubert Bruls.

Drugsdealers rijden vaak een rondje met hun klanten mee, door in de Eilbrachtstraat in te stappen en vervolgens door de Tweede Walstraat en de Van Welderenstraat te rijden, om vervolgens weer in de Eilbrachtstraat uit te stappen. Dit rondje is makkelijk te doorbreken volgens Visser. Als het verboden wordt om vanaf de Ziekerstraat de Van Welderenstraat in te rijden, moeten de dealers een andere ronde rijden. ”Dat is een veel langer rondje met stoplichten en is een stuk moeilijker dan het korte rondje dat nu gereden wordt door de dealers” pleit Visser.

Tom Huntink, voorzitter van de winkeliersvereniging Van Welderenstraat, is blij dat er maatregelen worden getroffen om de drugsoverlast aan te pakken. Daarbij laat hij weten dat de winkeliers overleggen over de plaatsing van camera’s tegen de winkelgevels. Op die manier kunnen zij zien wat er voor hun panden gebeurt.

Toch zal door het plaatsen van meer straatverlichting en het doorbreken van het rijrondje, de drugsoverlast niet verdwijnen, maar hij zal wel minder worden. Visser en Huntink concluderen dat de echte oplossing voor de drugsoverlast bij een herinrichting van het hele gebied rondom de twee straten ligt. Zo kan er gedacht worden aan een betere spreiding van de coffeeshops.


1 Reacties op dit bericht

  1. Sinds wanneer zijn dit “harde maatregelen”? Als ik mijn auto daar op de stoep zou parkeren heb ik waarschijnlijk binnen 10 minuten een prent onder m’n ruitenwisser. Als daar op gehandhaafd kan worden, dan moet het ook niet moeilijk zijn om die dealers gewoon in de kraag te vatten en via snelrecht te beboeten en een bestraffen. Dealers kun je gewoon aanpakken, in plaats van proberen weg te jagen met een extra lamp en een rondje laten omrijden.

    Peter R. de Advies / Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*