ICT project DUO blijkt twee keer zo duur als verwacht

Het ICT-project van DUO kost nu 145 miljoen, met als gevolg dat mijnduo.nl er in het voorjaar twee tot drie weken uit ligt.

Het project omvat een vernieuwing van mijnduo.nl, de plek waar studenten hun studielening kunnen aanvragen en bekijken. De site valt in het voorjaar twee tot drie weken weg als gevolg van de vernieuwingen op ICT-gebied. De Tweede Kamer schrok van de drastische maatregel, maar volgens minister van Engelshoven is het sluiten van de website noodzakelijk. Studenten kunnen echter nog wel bellen of mailen naar DUO voor vragen.

Het project zou de site veel efficiënter moeten maken en het nieuwe systeem zou tot wel twintig jaar mee moeten gaan. De nieuwe site moest er in eerste instantie voor zorgen dat de kosten terug werden verdiend. Dat werd beloofd toen het project in 2010 startte. Het is echter onduidelijk of dit nu nog haalbaar is.

De stijgende kosten worden veroorzaakt door problemen met de systemen naar aanleiding van het doorvoeren van het ‘studievoorschot’. Ook het overstappen van de overheid naar een andere bank lag ten grondslag aan de oplopende kosten. Het is de vraag of de kosten nog verder gaan stijgen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*