Introductiefestival een feit

Vanaf komend jaar zal de introductie van de Radboud Universiteit geen weekendkampen meer hebben. Ze maken plaats voor een heus festival.

Hoewel het introductieweekend een roemrucht onderdeel was van de Nijmeegse introductie, is het tijd voor verandering. Rob Vaessen, manager van de afdeling Student Life, zegt dat met een festival beter ingespeeld kan worden op de groeiende diversiteit van de studenten.

Een belangrijke factor voor de drastische verandering is dan ook internationalisering: Ook studenten van andere nationaliteiten moeten zich welkom voelen tijdens de introductie.

Hoe het festival er precies uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat onder andere de Campuscantus en het eindfeest zich naar het festival zullen verplaatsen. Verenigingen zullen, net als bij de weekendkampen, betrokken worden bij de invulling van het festijn.

Dat er nog steeds een heel weekend lang gefeest gaat worden, lijkt ook al vastgesteld. De bedoeling is dat het festival ver genoeg van Nijmegen kom te liggen, zodat mensen niet ’s nachts op hun fiets naar huis stappen.


Over Joëlla Bomgaars

toon alle berichten

Zat vast op haar geneeskunde-eilandje, maar leerde dankzij nultweevier.nl de Nijmeegse campus kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*