Kebabzaken en snackbars Nijmegen voeren strijd tegen thuisbezorgd.nl

Horecaondernemingen Nijmegen willen dat afdracht aan thuisbezorgd.nl daalt.

Meer dan 30 eigenaren van snackbars, pizzeria’s en shoarmazaken uit de regio Nijmegen hebben zich verenigd en strijden samen tegen thuisbezorgd.nl. De horeca ondernemers moeten 12% verplicht afstaan aan thuisbezorgd.nl en daar zijn zij het niet mee eens.

De eigenaren van de horecazaken werken samen onder de naam Horecon. Zij willen dat de verplichte afdracht aan thuisbezorgd.nl verminderd wordt naar een percentage onder de 10%. Volgens de ondernemers brengt een nog hogere afdracht hun winstmarge omlaag en komt de toekomst van hun onderneming zo in gevaar.

Volgens de voorzitter van Horecon, Kudret Akbal, hebben de ondernemers jarenlang profijt gehad van thuisbezorgd.nl, omdat zij toen nog geen eigen websites hadden. Daarnaast vroeg thuisbezorgd.nl toen slechts 6% afdracht. Ondanks het hoge afdrachtspercentage dat nu geldt, is weggaan bij thuisbezorgd.nl voor de horecaondernemers geen optie. Sommige ondernemingen draaien namelijk een groot deel van hun omzet via de website. Door er voor te zorgen dat klanten via de eigen website van de ondernemingen bestellen, kan al een groot voordeel behaald worden voor de eetzaken.

De eigenaar van thuisbezorgd.nl, Jitse Groen, is van plan om de afdracht per 1 januari te verhogen naar 13%. Hij is dan ook niet onder de indruk van de actie van de ondernemers. Volgens hem hoeft niemand zich bij hen aan te sluiten, maar zijn zij wel de goedkoopste van Europa en zien de zaken die zich wel aansluiten hun omzet stijgen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*