Keizer Karelplein: meest verkeersonveilige plek van Nederland

Het Keizer Karelplein in Nijmegen is benoemd als meest verkeersonveilige plek van Nederland.

Een locatie wordt als verkeersonveilig gezien als er meer dan tien ongelukken zijn gebeurd in de afgelopen drie jaar. Naast het Keizer Karelplein zijn er in Nederland nog zo’n 1200 verkeersonveilige plekken, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Het Keizer Karelplein wordt door de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersonveiligheid (SWOV) een zogenaamde ‘black spot’ genoemd. Op het Keizer Karelplein zijn 83 ongelukken gemeld in de afgelopen drie jaar.

Update:

Verkeersonderzoeksbureau VIA heeft RTL nieuws laten weten dat door een onvolkomenheid in de onderzoeksmethode niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat het aantal verkeersongevallen per locatie klopt. Bij zeker 100.000 van de politie geregistreerde ongevallen is de locatie bijvoorbeeld niet exact bekend.

Alhoewel het Keizer Karelplein tot de meest verkeersonveilige locaties in Nederland behoort, kan op basis van het onderzoek van RTL nieuws niet geconcludeerd worden dat het plein de meest onveilige locatie is. De publicaties ‘Bekijk hier de gevaarlijkste verkeerslocaties bij jou in de buurt’ en ‘Keizer Karelplein in Nijmegen gevaarlijkste verkeerslocatie van Nederland’ zijn inmiddels verwijderd van de RTL nieuws website.

In samenwerking met verkeersonderzoeksbureau VIA start RTL nieuws een nieuw onderzoek.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*