LAKS gaat ook studentenbelangen vertegenwoordigen in de politiek

Scholierenorganisatie LAKS gaat de politiek in om de belangen van scholieren en studenten te vertegenwoordigen. Als het aan lijsttrekker Sven Annen ligt komt de basisbeurs zo snel mogelijk weer terug, maar daar heeft hij de steun van studenten voor nodig.

Je kent LAKS (Landelijk Actie Comité Scholieren) vast nog wel, die organisatie die je op de middelbare school een vrije dag van school gunde om te gaan staken tegen ophokuren. Er is goed nieuws: je kunt nu ook op ze gaan stemmen tijdens de verkiezingen van 15 maart. Goed nieuws omdat behalve dat LAKS opkomt voor de belangen van scholieren ze ook opkomen voor de belangen van studenten.

In hun 20-puntenplan hebben ze bijvoorbeeld een herinvoering van de basisbeurs opgenomen. Volgens lijsttrekker Sven Annen (18), zesdeklasser aan het Calandlyceum in Amsterdam, moeten niet alleen kinderen van rijke ouders, maar alle kinderen de kans krijgen om te studeren zonder dat ze een enorme studieschuld opbouwen.

Naar de mening van Annen draait het op dit moment in het onderwijs meer om slagingspercentages en geld dan om talentontwikkeling. Hij heeft er geen vertrouwen in dat de politiek de problemen met het onderwijs gaat oplossen. Dus daarom is het tijd dat het LAKS van zich laat horen in de politiek. De organisatie rekent op een aantal zetels. De steun van studenten zal dan ook keihard nodig zijn om dat doel te bereiken, aangezien scholieren vanzelfsprekend te jong zijn om te stemmen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*