Volgend jaar misschien toch basisbeurs voor masterstudenten

Studentenfracties uit Tilburg en Delft proberen mazen in het wetsvoorstel van het leenstelsel te vinden zodat toekomstige masterstudenten volgend collegejaar toch studiefinanciering ontvangen.

Het plan komt van studentenfractie ORAS uit Delft. Het idee is dat studenten die voor 1 augustus 2015 hun bacheloropleiding hebben afgerond en hun inschrijving voor hun masteropleiding in Studielink hebben voltooid, hun master officieel voor 1 september beginnen. Hierdoor vallen ze buiten de leenstelselwet en behouden ze dus toch recht op een jaar basisbeurs. Fractie SAM uit Tilburg gaat morgen in de Universiteitsraad aan het Tilburgse College van Bestuur vragen te onderzoeken of dit mogelijk is.Onderwijsinstellingen moeten de vroege masterinschrijving namelijk ook zelf mogelijk maken.

Studenten hebben in het huidige stelsel recht op een basisbeurs gedurende de nominale duur van hun studie. Bij veel opleidingen is dat drie jaar voor de bachelor en één jaar voor de master.  Voor studenten die op of na 1 september 2015 beginnen aan hun master, zou door het leenstelsel dat laatste jaar basisbeurs komen te vervallen.

Wordt vervolgd…


Over Simone Neeling

toon alle berichten

Schreef haar eerste artikel over computers, maar heeft daar eigenlijk bar weinig verstand van.

2 Reacties op dit bericht

  1. Dat zou fijn zijn. Al enig idee of de Radboud hier ook aan mee gaat doen? Asap, Akkuraatd?

    J. / Beantwoorden
  2. Grijns. 🙂

    Mooi / Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*