Michael Afanasyev wil zijn proefschrift verdedigen in piratenpak

Michael Afanasyev wil zijn proefschrift aan de TU Delft verdedigen in een 17 de-eeuws piratenpak. De universiteit heeft hem dat verboden.

De TU Delft staat dit de 38-jarige geohydroloog niet toe. De universiteit laat weten: “Bij een promotie hoort passende, formele kleding waardoor zonder aanzien des persoons beoordeeld kan worden of aan de kandidaat-promovendus de hoogste academische graad kan worden verleend. Een piratenkostuum vindt de TU Delft bij deze gelegenheid niet passend.” Afanasyev voelt zich door deze beslissing gediscrimineerd en heeft daarom een klacht ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens. De zitting is 21 november.

Michael, die het tegengaan van corrosie in onder andere ondergrondse pijpleidingen en damwanden onderzoekt, geeft aan zijn kledingwens te hebben vanuit religieuze overwegingen. Hij noemt zichzelf de priester van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Volgens de website van deze organisatie is dit geloof ”kritisch naar de huidige maatschappij en andere religies, maar deze wel in hun waarde laat.”

Afanasyev, die zich probeerde te registreren als ‘Pastafari’, slaagde er ook al in om een Israëlische pasfoto te verkrijgen, waarbij hij een vergiet op zijn hoofd draagt. De man laat weten: ”Moslima’s mogen uit religieuze overwegingen een hoofddoek dragen op hun pasfoto, en sikhs een tulband. Dan wij ook een vergiet om onze god te eren, zijne heilige noedelheid.”

Eerder dit jaar raakte ook Mienke De Wilde, rechtenstudente aan de Radboud Universiteit, verwikkeld in een juridische procedure. Zij, tevens ook Pastafariër, wilde een rijbewijs aanvragen met een pasfoto waar zij een vergiet op haar hoofd had.

Foto: Michael Afanasyev


1 Reacties op dit bericht

  1. Prima initiatief. Het Vliegend Spagettimonster en zijn zuster Xzemenisme horen in al hun cynisme toch feitelijk bij de wetenschap. Net als onze promovendus, jawel! Daar kunnen al die niet-wetenschappelijke meelopers het even mee doen.

    Leo / Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*