Minister keurt universitaire pabo aan RU goed

Ondanks de bezwaren van de HAN is de minister van Onderwijs akkoord gegaan met een universitaire pabo aan de RU.

De Radboud Universiteit (RU) wil een academische versie van de pabo gaan aanbieden. Het zou de eerste universitaire pabo in Nederland zijn. Tot nu toe biedt de RU wel al de ALPO (Academische lerarenopleiding primair onderwijs) aan. Dit is een combinatieopleiding waarbij studenten pedagogische wetenschappen volgen aan de RU en de pabo aan de HAN. Binnen vier jaar wordt dan zowel een universitaire bachelor als een hbo-bachelor behaalt.

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) diende echter een bezwaar in tegen een volledig universitaire versie van de opleiding tot basisschooldocent in Nijmegen. Zij zijn bang dat de RU en de HAN zullen moeten concurreren om dezelfde studenten.

Ondanks het bezwaar van de HAN is de minister van Onderwijs akkoord gegaan met de plannen van de RU om een universitaire pabo aan te bieden. De opleiding moet nog wel inhoudelijk goedgekeurd worden door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Mocht die procedure vlot verlopen, zou de nieuwe opleiding volgens de woordvoerder van de RU wellicht volgend academisch jaar al kunnen starten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*