Mogelijke komst educatieve escape room onder Erasmusgebouw

De Radboud Universiteit is van plan om in april een educatieve escape room te openen in de kelder van het Erasmusgebouw.

Bezoekers gaan terug naar het voorjaar van 1943, toen de universiteit haar deuren sloot vanwege een conflict met de Duitse bezetter. In april is die gebeurtenis 75 jaar geleden en dat is daarom een mooi moment om de escape room te openen.

De escape room focust zich op de tijd van de Duitse bezetting van Nederland. De bezetter eiste dat de universiteiten van Nederland hun studenten een loyaliteitsverklaring met de Duitsers voorlegden. De Nijmeegse rector Bernard Hermesdorf weigerde dat en sloot daarom de deuren van de universiteit. De Katholieke Universiteit Nijmegen was destijds de enige Nederlandse universiteit die dit besluit nam.

Bezoekers van de escape room krijgen te maken met allerlei moeilijke morele dilemma’s. Zo stonden studenten tijdens de sluiting van de universiteit voor een moeilijke keuze. Ze konden ervoor kiezen om onder te duiken of om mee te werken aan de Duitse oorlogsindustrie. Onderduiken bracht natuurlijk veel risico’s met zich mee.

Fondsenwerver Eelco Keij benadrukt dat de escape room niet enkel voor studenten en medewerkers van de Radboud universiteit bedoeld is. Iedereen is welkom voor een bezoek aan de educatieve escape room.


1 Reacties op dit bericht

  1. Ik probeer elke dag uit het Erasmusgebouw te ontsnappen.

    Erik / Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*