Nieuwe app maakt real time geld overmaken tussen banken mogelijk

Twee Nederlandse studenten hebben een app gemaakt waarmee binnen een minuut geld kan worden overgemaakt tussen verschillende banken.

Een overboeking tussen twee verschillende banken duurt vaak een dag of langer. Twee Nederlandse studenten hebben met de app Sowdan een systeem ontwikkeld waarbij de gebruikers in real time geld kunnen overmaken.

Het bedrijf achter Sowdan heeft rekeningen bij verschillende banken. De gebruiker maakt geld over naar de rekening van Sowdan bij zijn eigen bank en vervolgens maakt Sowdan het geld over naar de ontvanger met een rekening van diens bank. Hierdoor krijgt de ontvanger binnen een minuut de betaling op zijn rekening. Slechts een van beide partijen moet de app in bezit hebben.

De twee studenten, Mark Kalse en Maurits Grosfeld, hadden een investering van 2,1 miljoen euro gekregen. Met dit systeem loopt de app qua innovatie ver voor op de Nederlandse banken. Ook moet de app handig zijn bij transacties tussen vreemden, bijvoorbeeld bij Marktplaats. Daarnaast zal YoungCapital gebruik maken van de app om uitzendkrachten direct uit te betalen.

Transacties tot 750 euro zijn kosteloos, daarboven wordt 0,5 procent in rekening gebracht. De app is gratis en beschikbaar voor iOS en Android. Alleen bij de ABN Amro bank werkt Sowdan niet.


1 Reacties op dit bericht

  1. Dit is dus precies hetzelfde als Tikkie alleen dan een jaar later en met transactiekosten? Chapeau

    Tegen die tak tik / Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*