Nijmeegse student bedenkt anti-katerpil

Een Nijmeegse student heeft samen met zijn vader een anti-katerpil met Chinese groene thee ontwikkeld.

We kennen het allemaal, na een (te) gezellig avondje stappen met heel wat drankjes, komt de volgende ochtend de onvermijdelijke kater. Radboudstudent Niels Pesser en zijn vader Jacco hebben wellicht de oplossing: de anti-katerpil ‘Zober!’.

Het idee voor het maken van de pil, ontstond nadat vader en zoon na een lange fietstocht begonnen aan een paar wijntjes en de volgende dag de nare gevolgen voelden. Door gebundelde krachten en kennis kwamen Niels, die geneeskunde studeert, en zijn vader, die apotheker is, op de Zober!-pil.

Wat er precies in de pil zit, wordt geheimgehouden. De makers willen niet dat het middel kan worden nagemaakt. Het enige dat de bedenkers van de pil kwijt willen, is dat de groene thee uit China komt en de cafeïne eruit gehaald is, om nachtrust te bevorderen.

Of het middel echt werkt, is de vraag. Radboud hoogleraar farmacologie en toxicologie Frans Russel heeft onderzoek gedaan naar de werkzame bestanddelen van de pil en is sceptisch over het effect. Russel erkent echter dat als de pil zou werken, dit “revolutionair zou zijn”.

De makers hebben inmiddels al veel positieve reacties binnen. “Overigens is onze pil niet in een wetenschappelijk studie getest, dat zeg ik eerlijk, maar geneeskundig gezien is dit wel een stof die een aangetoond effect op alcohol heeft”, aldus Niels Pesser.

De Zober!-pil is overigens al drie weken te koop op de website van de makers. Voor een doosje van zes pillen ben je 5,95 euro kwijt. Handig voor diegene die dit weekend weer willen uitgaan in Nijmegen. Mocht de pil toch niet helemaal werken, kijk dan hier voor onze anti-kater tips.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*