Nultweevier.nl maakt Meest Inspirerende Student van Nijmegen 2016 bekend

De titel Meest Inspirerende Student van Nijmegen 2016 gaat naar Nikki de Nies. Joost van Wijngaarden en Josephine de Roode vullen de top drie aan.

Nikki de Nies dankt haar titel aan haar inzet voor kanker.nl, waar haar persoonlijke blogs volgens haar nominatie “bij vele mensen al menig traantje hebben veroorzaakt, maar ook voor veel mensen de ogen hebben geopend”. Daarnaast heeft Nikki zich ook ingezet voor een landelijke voorlichtingscampagne van dezelfde organisatie. De studente Communicatiewetenschap is ook actief lid bij N.S.V. Ovum Novum, waar ze onder andere voorzitter is van haar genootschap.

De jury roemt Nikki om de manier waarop ze in haar blogs beschrijft hoe haar ziekte haar leven heeft veranderd en dat het niet altijd even gemakkelijk is om je oude (studenten)leven weer op te pakken. In een tijd waarin mensen Meest Inspirerende Student van Nijmegen 1vooral de mooie dingen van het bestaan willen delen, is het verfrissend om iemand ook de uitdagingen van het leven te zien benoemen. Nikki toont daarmee bovendien aan dat studenten op veel verschillende manieren inspirerend kunnen zijn.

Zelf kijkt de kersverse Meest Inspirerende Student van 2016 daar iets anders tegenaan: “Het is heel mooi dat sommige mensen het inspirerend vinden wat ik doe, maar zelf zie ik dat niet zo. Als zoiets je overkomt, gaat iedereen daar anders mee om. Mijn schrijfwerk helpt me om mijn gedachten beter te ordenen. Dan schieten er zoveel dingen door mijn hoofd en pas als ik het opschrijf en teruglees heb ik zoiets van: ‘oh, is dát waarmee ik zat?’ Dat ik daar andere mensen mee kan inspireren had ik nooit verwacht.”

De top vijf
Op de tweede plaats is Joost van Wijngaarden geëindigd. De student Media & Journalistiek, Meest Inspirerende Student van Nijmegen 2die onlangs ook werd uitgeroepen tot Sporter van het Jaar, zet zich al jarenlang in voor de Nijmeegse studentensportwereld. Joost weet zijn buitengewone prestaties op de fiets te combineren met meerdere bestuursfuncties. Op dit moment is hij secretaris bij N.S.W.V. Mercurius, waar hij in 2015-2016 commissaris sport was. In die hoedanigheid was Joost medeorganisator van het Studentenkampioenschap Wielrennen, een evenement dat voor hem aanleiding was om de nieuwe wielerwedstrijd ‘Omloop der Zevenheuvelen’ in het leven te roepen. Alsof dat nog niet genoeg was, is Joost ook nog penningmeester bij Studenten Wielersport Nederland en was hij tot september 2016 (sport)redacteur bij Nultweevier.nl. Joost: “Ik denk dat je soms wel meer leert van de dingen die je doet naast je studie, dan van je studie zelf. Ik zou het dan ook iedereen aanraden!”

Op de derde plaats vinden we Josephine de Roode, studente Small Business and Retail Management. In 2016 behaalde zij de tweede plaats bij het televisieprogramma MasterChef. Aangestoken door de positieve reacties die Josephine aan de hand daarvan kreeg, richtte ze haar eigen kookblog, Josephine Kookt op. Ook schrijft ze elke week een betaalbaar recept voor het HAN-magazine Sense en is ze in te huren als kok op locatie.

Nummer vier op de lijst is Jorieke Manenschijn. Naast haar twee studies, Rechtsgeleerdheid en Filosofie, is Jorieke ook actief geweest in vier commissies, medewerker bij de rechtswinkel en roeit ze bij N.S.R.V. Phocas. Ook is de docent bij de stichting Oud Geleerd, Jong Gedaan. Maar mensen die denken dat dat haar sociale leven in weg staat, hebben het mis. “Jorieke is het meisje dat ‘s ochtends om 9 uur in de collegezaal zit en ‘s avonds als laatste uit de kroeg wordt weggejaagd”, zo was te lezen in haar nominatie.

De top vijf wordt gecomplementeerd door Berend van Deelen. In 2016 richtte Berend, student Kunstmatige Intelligentie en eerder al medeoprichter van N.K.S.W. Kompanio, de Studenten Bigband Nijmegen op. Als een van de twee grondleggers en musical director van de band, heeft Berend muzikaal Nijmegen een nieuw project gegeven om trots op te zijn.

De volledige tienkoppige lijst is hier terug te vinden.

Wie werden de afgelopen jaren uitgeroepen tot Meest Inspirerende Student van Nijmegen? Je vindt het hier.


Over Nultweevier.nl Redactie

toon alle berichten

Dit is het account van de redactie van Nultweevier.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*