Naamsverkiezing | Uitslag

Nultweevier.nl ging op zoek naar een nieuwe naam voor de introductie van de Radboud Universiteit. De uitslag vind je hier…

In totaal werden er zo’n duizend stemmen uitgebracht. De naam RU in?! kreeg 41% van de stemmen. WIN-week komt op een tweede plaats met 30% van de stemmen en Keizerweek kreeg 29% van de publieksstemmen.

Na de stemronde zijn de drie genomineerden, namens de hele jury, aangeboden aan het College van Bestuur van de Radboud Universiteit. In een brief aan de redactie laat het college weten dat zij van mening zijn dat “de meerwaarde van een nieuwe naam onvoldoende vast [staat]”. Je kunt komend jaar dus nog gewoon twitteren met #RUIntro.

We kunnen daarmee de 527 likers van een bepaalde Facebookpagina wel heel blij maken. Deze pagina is ook het College van Bestuur niet ontgaan. “Er zijn diverse mooie namen ingestuurd en tegelijkertijd is duidelijk geworden dat een groot aantal studenten zeer gehecht is aan de huidige naam. Een pleidooi voor het behoud van de naam ontving onder meer op Facebook veel steun.”

Wij hebben er in ieder geval veel plezier aan beleefd en zijn blij om te zien dat de Nijmeegse campus zo creatief is en met ons mee wilde denken. Inzenders, stemmers en juryleden, heel erg bedankt! /NR


Over Nultweevier.nl Redactie

toon alle berichten

Dit is het account van de redactie van Nultweevier.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*