NULTWEEVIER VIERT HAAR EERSTE LUSTRUM!

Lang zullen we leven, Nultweevier.nl bestaat vandaag vijf jaar! Kom maar op met de bubbels en het bier, ons eerste lustrum is een feit!

Het begin van ons vijfde levensjaar hadden we genoeg te vieren. Zo bleek dat de invloed van alcohol zo slecht nog niet is en dat bier ook best vrouwelijk kan zijn. Hier moesten we iets mee doen natuurlijk. Zo maakten wij chocolade biertaart, bierrisotto, biersoep en mojitotaart. Mochten we geen geen zin hebben om te koken, dan konden we naar de KFC. Gelukkig konden we de kater voorkomen met behulp van een nieuwe uitvinding en bleek dat je zelfs je studieschuld kan afbetalen met bier.

De grootste kroegtijger van Nultweevier.nl besloot na al dit bier een slot op haar nutella-pot te doen en te gaan vasten, een hele uitdaging… De periode was inspirerend, ze schreef namelijk ook aan artikel over de verandering die Nijmegen als studentenstad heeft doorgemaakt de laatste jaren. Ook de Refter besloot vanaf dit jaar op de gezonde toer te gaan, ze hebben zelfs een tijdje geëxperimenteerd met een Meatless Monday. Ook tijdens het introweekend was er voldoende eten: er werd driehonderdvijftig kilogram kipfilet gegeten, duizend flessen wijn gedronken en er werden op het beste weekend braadworsten verkocht.

In onze geliefde bibliotheek zijn er na de verbouwing meer werkplekken bijgekomen waar het recordaantal studenten met hun laptop inclusief gratis laptophoes kunnen studeren (of Netflix-series kijken) en genieten van lekkere DE koffie. Over genieten in UB gesproken, we kunnen tegenwoordig ook tijdens het opladen van onze telefoons chillen in een massagestoel. Nice! Die afleiding hadden we wel ook wel nodig, het leenstelsel werd namelijk definitief ingevoerd, maar gelukkig was er een sluiproute voor masterstudenten.

Goed en slecht nieuws voor de spoorknorren dit jaar. Hoewel een recordaantal treinen in 2014 op tijd reed, Nijmegen werd aangesloten op het nachtnet en er plannen zijn gemaakt om een looproute te maken bij het busstation op centraal, bleek ook dat thuiswonende studenten slechter presteren tijdens de studie en bleef er zelfs een student vastzitten in een trein.

Ook over de grens maken ze het soms bont. Zo blijkt de helft van de Belgische studenten mogelijk een alcoholprobleem te ontwikkelen en gooien ze zelfs tentamens bij het oud papier. Onze zuiderburen zijn ons bovendien duidelijk zat, ze zouden ons het liefst weren op de universiteiten en de festivals. Verder in de wereld besloten Noorse studenten naakt te protesteren, lekte er een mail van een Amerikaans damesdispuut uit, liep een studentenwintersport volledig uit de hand, heeft een student een ballenbak van zijn kamer gemaakt en werd in Australië een vak gegeven over het Eurovisie Songfestival. Verder reed er een Amerikaanse studente over de campus met haar barbie-jeep en zijn brakke koppen tegenwoordig een trend in Azië. Het is maar dat je het weet.

Genoeg gekkigheid. We hopen er komend jaar, samen met jullie, weer een supermooi feestje van te maken. Lieve volgers, likers en bezoekers: dank jullie wel!

Proost! De crew van Nultweevier.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*