Onderzoek op Radboud Universiteit naar werkdruk

Er komt in maart een universiteitsbreed plan om de werkdruk en werkstress voor de medewerkers van de Radboud Universiteit te verlagen.

Dat meldde bestuursvoorzitter Daniel Wigboldus afgelopen maandag in zijn nieuwjaarsrede. Er wordt een plan opgesteld om de werkdruk en werkstress onder de wetenschappers van de universiteit te verlagen. Hiervoor wordt eind januari een enquête afgenomen. Vervolgens zullen de decanen een voorstel moeten doen om de werkdruk onder wetenschappers te verlagen. Verder zal er in maart een universiteitsbreed plan komen. Daniel Wigboldus, bestuursvoorzitter van de Radboud Universiteit, liet weten “dat het vaak gaat om het vinden van een gezonde balans tussen energievretende en energiegevende taken”.

In september hield de vakbond voor wetenschappers tijdens de opening van het academische jaar een demonstratie, wat ervoor heeft gezorgd dat er nu een universiteitsbreed onderzoek wordt gehouden. Ook op landelijk niveau wordt er geklaagd over de hoge werkdruk en werkstress. Dit komt mede door de dwang om te moeten publiceren in wetenschappelijke tijdschriften en de combinatie van onderwijs en onderzoek.

Wigboldus liet op nieuwjaarsdag ook weten het komende jaar te gaan besparen op energie en wil zich daarnaast in 2018 sterk maken voor de insecten. In 2017 toonden wetenschappers van de Radboud Universiteit namelijk aan dat de hoeveelheid insecten drastisch daalt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*