Opgepast! Nijmegen is de stad met de meeste inbraakgevallen van Gelderland.

In Nijmegen vonden het afgelopen jaar de meeste inbraken plaats van alle steden in Gelderland.

Nijmegen voelt misschien als een hele gezellige, leuke en veilige studentenstad, maar statistieken tonen dat hier het afgelopen jaar het vaakst is ingebroken in heel Gelderland. Op de plekken 1,2,3 van postcodes waar de meeste inbraken zijn gepleegd in de afgelopen 10 maanden staan respectievelijk 6541 (Nijmegen Oud-West), 6511 (Nijmegen Centrum) en 6524 (Nijmegen-Oost, Galgenveld).  Ook is er, volgens het AD, een sterke stijging van inbraken in kleine gemeenten en dorpen.

De herfst en wintermaanden zijn ideaal voor inbrekers om hun slag te slaan doordat het langer donker is. Dit leidt er toe dat ze wel tot 50% meer (pogingen tot) inbraak plegen dan in de zomer en lente. Ook blijkt dat in driekwart van de gevallen dat de daders succesvol zijn in het meenemen van spullen.

Dus wil je je laptop, mobiel, tv of andere waardevolle bezittingen graag nog even houden? Zorg er dan vooral voor dat je alles goed op slot doet, doe het alarm erop of volg een van de andere veelgebruikte anti-inbraak tips.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*