Petitie LSVb groot succes

De petitie over korting op het collegegeld voor studenten zonder studiebeurs die door de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) gestart is, wordt morgen aan de Tweede Kamer voorgelegd.

De studentenvakbond eist middels de petitie dat studenten die sinds de afschaffing van de studiebeurs zijn gaan studeren, korting moeten krijgen op hun collegegeld. Inmiddels is de handtekening 64.000 keer ondertekend. Het geld dat met het afschaffen van de basisbeurs bespaard werd, zou in onderwijs gestoken worden. Inmiddels is er echter zelfs op onderwijs bezuinigd. Dit gaat ten koste van de studenten en de kwaliteit van het onderwijs, vindt LSVb-voorzitter Tariq Sewbaransingh.

Studenten die volgend jaar beginnen met studeren, krijgen wel duizend euro korting op hun collegegeld. Met het voorleggen van de handtekeningen aan de Tweede Kamer, hoopt de LSVb ook aandacht te krijgen voor de studenten die sinds 2015 zijn begonnen met studeren.

Woensdag wordt in de Tweede Kamer de onderwijsbegroting behandeld. Of de petitie daar steun zal krijgen, is nog de vraag.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*