USR-voorzitter voor derde jaar op rij geleverd door asap

Monique van Vegchel gaat het voorzitterschap van de negentiende Universitaire Studentenraad (USR) vervullen. Het is de derde keer dat asap de USR-voorzitter levert, en tevens voor het derde jaar op rij.

Maandagochtend vond de officiële wissel van de Universitaire Studentenraad plaats. Michelle Everard, actief bij studentenfractie AKKUraatd, zal Van Vegchel bijstaan in het USR-presidium als vicevoorzitter. Iris van Dorp neemt namens ISON plaats in de USR en is secretaris in het negentiende presidium. Met de komst van nieuwe partij De Vrije Student is het tijdperk van eerlijk delen voorbij. Studentenpartij asap heeft dit collegejaar een meerderheid in de USR met vier zetels. AKKUraatd bemachtigde er drie en nieuwkomer De Vrije Student neemt met één zetel plaats in de raad.

Ieder jaar worden er acht van de veertien zetels in de USR gevuld door verkozen leden van studentenfracties. Na het opdoeken van fractie Siam waren de medezeggenschapsverkiezingen gedurende een aantal jaar een tweestrijd tussen studentenfracties asap en AKKUraatd, maar dit jaar zorgde De Vrije Student voor nieuwe concurrentie. De zes overgebleven zetels in de USR worden gevuld door de politiek commissarissen van de verschillende koepelverenigingen: BOS (gezelligheidsverenigingen), CHECK (charitatieve en culturele verenigingen), CSN (christelijke verenigingen), ISON (internationale verenigingen), NSSR (sportverenigingen) en SOFv (studie- en faculteitsverenigingen).

De USR organiseerde afgelopen jaar onder andere de allereerste campusnacht op de Radboud Universiteit en vroeg het College van Bestuur om ondersteuning van de actieve student door onder andere de afschaffing van de aanwezigheidsplicht. De USR vertegenwoordigt de studenten van de Radboud Universiteit  bovendien sinds december 2013 weer in het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).


Over Simone Neeling

toon alle berichten

Schreef haar eerste artikel over computers, maar heeft daar eigenlijk bar weinig verstand van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*