Rijk worden met het werk van je docent

Studenten verkopen samenvattingen en aantekeningen van docenten door aan andere studenten, maar daar zijn docenten het niet mee eens.

Alle studenten delen wel eens samenvattingen, tentamenvragen en aantekeningen met hun medestudenten. Tegenwoordig zijn er zelfs websites, zoals Studeersnel en Stuvia, waar studenten het onderwijsmateriaal van docenten verkopen.

De TU Delft heeft aangegeven moeite te hebben met dat soort websites aangezien er auteursrecht op het werk van de docenten zit. Volgens de TU Delft heb je toestemming nodig van docenten en indirect van de universiteit, maar dat gebeurt echter niet.

Volgens de websites Studeersnel en Stuvia hebben docenten geen idee wat er allemaal aan onderwijsmateriaal gedeeld wordt via sociale media en is het delen niet tegen te houden. Studeersnel en Stuvia zeggen dat zij juist een openbaar platform bieden waar het auteursrecht niet geschonden mag worden. Dat wordt echter niet gecontroleerd.

Een aantal universiteiten neemt maatregelen door de verkopers aan te spreken en het materiaal van het internet af te halen. Echter geven sommige universiteiten aan dat er eigenlijk geen beginnen aan is. Daarbij kost het ook veel geld en dat steken zij liever in onderzoek en de verbetering van het onderwijs.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*