SPAR University vanaf vandaag geopend

De SPAR University op de campus van de Radboud Universiteit heeft vanochtend haar deuren geopend.

Een weekje later dan gepland heeft de langverwachte campus-supermarkt van de Radboud Universiteit (RU) dan eindelijk haar deuren geopend. De SPAR University werd officieel geopend met het doorknippen van een lintje door Wilma de Koning (vicevoorzitter College van Bestuur), Dennis Walraven (voorzitter Universitaire Studentenraad) en Erwin Binneveld (SPAR), nadat de drie een korte toespraak hadden gehouden.

Hoewel de supermarkt op de campus de zevende SPAR University in het land is, verschilt deze van de andere zes campus-supermarkten. De SPAR University van de RU is een pilotstore van een nieuw concept, waarbij gezond eten en ‘no waste’ belangrijke thema’s zijn. Ook is er een SPAR University app ontwikkeld, waar zogenaamde ‘appknallers’ tegen dumpprijzen worden aangeboden.

Wie denkt dat de universiteitssupermarkt alleen snacks aanbiedt, heeft het mis. SPAR University verkoopt producten voor nu, straks én morgen. Zo zijn er verse broodjes, koffie, en verpakte snacks te koop, maar ook broodbeleg, wc-papier, Strepsils en condooms.

In de winkel liggen zo’n drie- tot vierduizend producten, die zorgvuldig gekozen zijn aan de hand van vier categorieën: eat better tomorrow, pretty good, safe en superhealthy. Die laatste categorie is bijna niet te missen door de felroze neonletters aan de muur. Toch kun je ook voor de vette snacks terecht bij de SPAR University. Chips, snoep en flessen frisdrank zijn in grote aantallen aanwezig.

SPAR University probeert zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van de student. Zo worden dorstige en internet liefhebbende studenten naar binnen gelokt met gratis drinkwater en Wi-Fi. Echter lijken deze extra’s nogal overbodig voor een supermarkt op een campus waar deze al volop aanwezig zijn. Voor studenten die de magnetron die ooit in de Refter stond nog altijd missen is er echter goed nieuws: voortaan kun je bij de SPAR University je broodje frikandel of magnetronmaaltijd opwarmen. Ook worden er tussen vaste tijden bepaalde ‘duo deals’ aangeboden, waarbij telkens een ander drankje en snack samen met korting te koop zijn.

De SPAR University is maandag tot en met donderdag van 8 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds geopend. Op vrijdag kan je er tussen 8 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds terecht. In het weekend is de winkel gesloten.

Spar University
Spar University
Spar University
Spar University
Spar University
Spar University
Spar University


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*