Spar University op Nijmeegse campus bijna open

Vanaf 3 april opent er eindelijk een supermarkt haar deuren op de campus van de Radboud Universiteit.

De campus op de Radboud Universiteit voorziet studenten in bijna al hun behoeftes, maar voor een supermarkt was vooralsnog geen plek. Daar komt binnenkort echter verandering in, want op 3 april opent ‘Spar University’ haar deuren onder het Erasmusgebouw .

Het filiaal op de Radboud Universiteit is de zevende Spar University van het land. Volgens Erwin Binneveld, exploitant van Spar University, zal het leveren van gezonde producten hoog in het vaandel staan bij de Nijmeegse vestiging: “Gezonde producten gaan we fysiek aantrekkelijk presenteren naar de klanten toe. Ze komen bij elkaar te liggen en gaan echt opvallen. Met deze formule willen we discussie uitlokken: kies je voor een gezond product of wordt het toch een vette hap?”

De supermarkt zal op verzoek van de Radboud Universiteit geen alcoholische dranken en tabakswaren verkopen. Binneveld heeft begrip voor het besluit. “De groep voor alcohol en tabak is ook weer niet overdreven groot, merken we in de andere winkels. Alcoholvrij bier gaan we wel verkopen.’”

Het assortiment zal een breed scala bieden aan verse sappen, diverse groenten en allerlei soorten koffie. Toch hoeven snackliefhebbers niet te vrezen dat ze tekort worden gedaan in hun behoefte naar vette hap en suiker. Zo liggen frikandelbroodjes en chocoladerepen net als in andere supermarkten gewoon in de schappen.

Is het het einde van de maand en heb je voor zowel de verse sappen als de frikandelbroodjes geen geld meer? Dan kun je bij Spar University altijd nog terecht voor een bekertje water. Het initiatief Join the pipe, dat waterprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden, levert namelijk een watertappunt waar studenten gratis kraanwater kunnen tappen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*