Joost van Wijngaarden en Laura Hoogers verkozen tot sporters van het jaar

Gisteravond maakte de Nijmeegse Studenten Sport Raad (NSSR) de winnaars van de Sporter van het Jaar-verkiezing bekend.

Tijdens het jaarlijkse gala van de NSSR werd de uitslag gepresenteerd. In de voorgaande weken konden alle sporters van studentensportverenigingen die aangesloten zijn bij de NSSR stemmen op hun favoriet. Dit jaar werden ruim zeshonderd stemmen uitgebracht. Ook overige studenten van de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen mochten hun stem uitbrengen. Daarnaast velde een vakjury hun oordeel.

Van Wijngaarden, lid bij NSWV Mercurius, bereikte afgelopen jaar onder andere de tiende plek op het WK Wielrennen voor studenten in de Filipijnen en eerste bij het wielrennen tijdens het GNSK. Maar ook als hardloper wist hij prijzen in de wacht te slepen. Hij eindigde als eerste bij de Maldense Bosloop 15 kilometer en als derde bij de Drechtstadloop 10 kilometer. Daarnaast is hij ook sportredacteur geweest bij Nultweevier.nl! Hoogers, actief bij NSAV ’t Haasje, wist ook veel prijzen binnen te halen. Zo werd ze onder andere eerste op het NSK cross, NSK indoor estafette en bij de studentenserie Global Athletics 800 meter. Ook werd ze met haar team eerste bij de Batavierenrace.

De prijs voor sportteam van het jaar ging dit jaar naar NSZV HaStu Heren 1, die afgelopen jaar promoveerden van hoofdklasse naar de tweede divisie. Beste trainer/coach van het jaar werd Daan Henningheim van SUFV Hot Shots, die zijn team naar het WK in Finland wist te loodsen. Vaak vergeten, maar tijdens het gala in het zonnetje gezet: de vrijwilliger van het jaar. Die eer viel dit jaar op Danny Godfrey van NSSV Don Quichote.


Over Joëlla Bomgaars

toon alle berichten

Zat vast op haar geneeskunde-eilandje, maar leerde dankzij nultweevier.nl de Nijmeegse campus kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*