Straatverkopers in Nijmegen wellicht verleden tijd

De overlast die het winkelend publiek ervaart is voor de gemeente Nijmegen aanleiding om straatverkopers voortaan wellicht niet meer toe te staan.

Aantrekkelijk gebrachte aanbiedingen van onder andere energie- telecombedrijven vliegen je om de oren. Het zijn de promotieacties van commerciële bedrijven waar de gemeente een eind aan wil maken. Het platform voor centrumondernemers ‘Het Huis voor de Binnenstad’ is verrast door deze beslissing. Zij zeggen dat juist de straatverkopers die ideële doeleinden hebben tot overlast zorgen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de goede doelen en de politieke partijen.

Het aantal ideële straatverkopers is sinds 2011 flink toegenomen omdat men vanaf toen geen vergunning meer nodig had om de straat op te gaan. Hier wordt volgens Maarten Mulder, centrummanager van het Huis voor de Binnenstad, slim gebruik van gemaakt.  ‘’Landelijke partijen weten van die wijziging. Het heeft tot enorme toestroom geleid van ideële straatverkopers. Ik ben overigens niet tegen goede doelen acties, maar nu slaat het door”, zegt Mulder.

Momenteel zorgen uitzendbureaus voor het zoveel mogelijk beperken van de overlast op straat die veroorzaakt wordt door straatverkopers. Of de gemeente Nijmegen hier binnenkort de leiding in gaat nemen, zal nog moeten blijken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*