Strafvervolging lid Vindicat vanwege ontgroeningsschandaal

De officier van justitie vervolgt een 24-jarig voormalig lid van het studentencorps Vindicat voor zware mishandeling van een aspirant-lid.

Een voormalig lid van het studentencorps Vindicat in Groningen is op 25 augustus 2016, tijdens de ontgroeningsperiode, op het hoofd van een eerstejaarsstudent gaan staan. Het slachtoffer heeft hierdoor een hersenoedeem opgelopen. Dit is een gevaarlijke zwelling in de hersenen.

In oktober 2016 is het strafrechtelijk onderzoek van start gegaan. Zowel het slachtoffer als de vereniging had aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de getuigen gehoord en de medische situatie van het slachtoffer onderzocht. Het voormalig lid is twee maanden geleden aangehouden en met de uitkomsten van het onderzoek geconfronteerd.

Het onderzoek is nog niet afgrond. Er worden nog twee getuigen gehoord. Ook is er nog geen zittingsdatum gepland. De zaak wordt behandeld door de meervoudige strafkamer. Die behandelt complexere zaken dan de politierechter.

Naar aanleiding van het incident heeft de 24-jarige man zijn lidmaatschap opgezegd en zijn andere aanwezige leden geschorst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*