Student krijgt werkstraf voor mishandeling tijdens ontgroening Vindicat

Groningse student krijgt 240 uur taakstraf na mishandeling van een andere student tijdens de ontgroening van studentenvereniging Vindicat.

Naast deze taakstraf krijgt dader Wouter B. ook een celstraf van 31 dagen, waarvan 30 voorwaardelijk, zo oordeelde de rechtbank. De straf is hoger dan de oorspronkelijke strafeis van het OM.  Volgens de rechtbank heeft B. zich te veel laten leiden door een persoonlijk akkefietje tussen hem en het slachtoffer, naast zijn disciplinerende rol.

Wouter B. was vorig jaar tijdens een ontgroening van de Groningse studentenvereniging Vindicat op het hoofd van een eerstejaars student gaan staan. Dit deed hij als straf naar aanleiding van buitensporig gedrag. Deze actie had als gevolg dat de student ernstig hoofdletsel opliep.

De Rijksuniversiteit van Groningen, de gemeente Groningen en de Hanzehogeschool zijn door het incident van mening dat er een cultuurverandering binnen de studentenverenigingen plaats moet vinden, vooral met betrekking tot ontgroeningen. Bij Vindicat is er al sprake van verandering: bij ontgroeningen mag er inmiddels geen fysiek contact meer plaatsvinden tussen leden en aspirant-leden.

De dader zelf geeft aan dat hij het zich niet kan voorstellen dat het hersenletsel door zijn daden was ontstaan. Hij had nooit het idee het slachtoffer echt pijn te doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*