Studenten gebruiken steeds vaker Ritalin tijdens tentamens

Studenten gebruiken volgens onderzoek van het Instituut voor Verantwoordelijk Medicijngebruik (IVM) steeds vaker Ritalin om zich beter te kunnen concentreren tijdens de tentamens.

Uit een onderzoek van  het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) is gebleken dat studenten steeds vaker Ritalin innemen om zich beter te kunnen concentreren tijdens de tentamens. Eén op de vier studenten gebruikt dit middel zonder dat het is voorgeschreven door een arts.

Volgens het IVM kan het gebruik van Ritalin nare gevolgen hebben voor je gezondheid. Er zijn voorbeelden bekend van verslaving, depressie, slapeloosheid en zelfmoordneigingen. Daarom is het volgens hen een goed idee om voorlichting te geven over dit middel op universiteiten en hoge scholen.

Waarschijnlijk is de peiling niet representatief voor alle studenten. Toch wil het IVM graag een waarschuwing afgeven, “Ritalin is geen onschuldig medicijn. Doe je best tijdens je studie, maar gebruik geen middelen. De mogelijke lange termijn gevolgen zijn het gewoonweg niet waard.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*