Studenten Psychologie starten een petitie

Tweedejaars studenten Psychologie zijn een petitie gestart omdat ze weer college willen krijgen in het Nederlands.

De studenten Psychologie hebben aangeven dat een Engelstalig en een Nederlandstalig gedeelte van hun opleiding zijn samengevoegd zonder hen hierover in te lichten. Zo werd een vak plotseling in het Engels gegeven. Ze zijn daarom een petitie gestart die inmiddels al door meer dan tweehonderd studenten wordt gesteund.

De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat aan hen een opleiding in het Nederlands is beloofd. Ze vinden dat de universiteit de gemaakte afspraken niet is nagekomen. In de reglementen staat namelijk dat alle tentamens in het Nederlands worden afgenomen. Bovendien zou het Engels niveau van de docenten niet hoog genoeg zijn om de stof op een prettige manier over te brengen. Door het steenkolenengels kunnen studenten Psychologie de colleges niet goed volgen.

De studenten verzoeken de universiteit hun punten in acht te nemen en een passende oplossing te bieden. Donderdag zal er een gesprek plaatsvinden tussen de studenten en de universiteit. Maar het resultaat staat nog niet vast heeft de persvoorlichter van de Radboud Universiteit laten weten: ,,De faculteit heeft aangegeven dat de communicatie vooraf beter had gekund. Maar feit is ook dat je van deze studenten mag verwachten dat ze de Engelse taal passief beheersen. Ze hebben ook Engelstalige studieboeken.”


Over Nultweevier.nl Redactie

toon alle berichten

Dit is het account van de redactie van Nultweevier.nl

1 Reacties op dit bericht

  1. ,,De faculteit heeft aangegeven dat de communicatie vooraf beter had gekund. Maar feit is ook dat je van deze studenten mag verwachten dat ze de Engelse taal passief beheersen. Ze hebben ook Engelstalige studieboeken.”

    Van wie is bovenstaande uitspraak? Dat wordt uit het artikel niet duidelijk.

    Job / Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*