Studentenrestaurant Happietaria dringend op zoek naar een pand

Pop-up Restaurant Happietaria, een initiatief van studenten om geld op te halen voor Eritrese vluchtelingen, dreigt te mislukken door het ontbreken van een pand.

Het pop-up restaurant opent om de twee jaar haar deuren op een plek in Nijmegen en wordt georganiseerd door leden van de vijf Nijmeegse christelijke studentenverenigingen. Dit allemaal voor het goede doel. Deze editie zou geld ophalen voor Eritrese vluchtelingen die in Ethiopië verblijven. Het restaurant zou eigenlijk op 13 februari open moeten gaan. De opening zou zelfs bijgewoond worden door burgermeester Hubert Bruls.

De studentenverenigingen vrezen echter dat het niet door kan gaan door het ontbreken van een locatie.  Sinds augustus wordt er al gezocht. ‘’We hebben al zestig locaties aangeschreven, maar tot op heden zonder succes. Daarom hebben we besloten een noodkreet te uiten’’, zegt Wouter Holtland, student communicatiewetenschap en VGSN lid.

De initiatiefnemers hadden de wens om een locatie te vinden die groot genoeg is voor zeventig gasten. ‘’Inmiddels nemen we ook genoegen met een plek voor dertig gasten’’, laat Holtland weten. Daarbij is een locatie met een horecavergunning en een geschikte keuken erg belangrijk.

De opbrengst van het restaurant gaat naar Stichting Tear. Bij de editie uit 2016 werd 30.000 euro opgehaald voor armoedebestrijding in India. Toen was er een geschikte locatie op een boot aan de Waalkade. Tips voor een pand kunnen gemaild worden naar pand@happietarianijmegen.nl.

UPDATE: Er is een locatie gevonden voor Happietaria.
Na lang zoeken is het gelukt, er is een locatie gevonden voor het tijdelijke pop-up restaurant Happietaria. Het restaurant, dat tijdelijk open is om geld in te zamelen voor het goede doel, kan zo toch nog op tijd haar deuren openen.
Happietaria wordt volgende maand geopend aan de Regulierstraat in voormalige Bistro Allerlei. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*