Twitteraccount Stadsschouwburg gehackt door Erdogan-aanhangers

Het account van de Stadsschouwburg werd gebruikt om een filmpje van Erdogan en verwijzingen naar zijn uitspraken te delen.

Woensdagmorgen kreeg het Twitteraccount van de schouwburg in Nijmegen tijdelijk te maken met een hack door aanhangers van de Turkse president Erdogan.

Het account werd door de hackers gebruikt om een filmpje met fragmenten van Erdogan te delen. Ook stond er in de tweet een verwijzing naar het referendum dat binnenkort in Turkije zal plaatsvinden. Daarnaast werd de tweet aangevuld met een hakenkruis en #Nazihollanda, die verwijzen naar de uitspraken van Erdogan.

Het Twitteraccount van de Stadsschouwburg is niet de enige die het moest ontgelden. Naar aanleiding van de diplomatieke rel tussen Turkije en Nederland worden sinds afgelopen weekend allerlei Nederlandse sites door Turkse hackers lastiggevallen.

Gisteren stond de stedenband tussen Nijmegen en de Turkse stad Gaziantep nog onder spanning, toen Gaziantep de borden die naar hun band met Nijmegen verwijzen liet verwijderen. Inmiddels heeft Gaziantep geëist dat Nijmegen afstand neemt van Nederland in de diplomatieke rel, indien Nijmegen de stedenband wil behouden.

Momenteel is het Twitteraccount van de Stadsschouwburg voor een onbekende periode op non-actief gesteld. In eerste instantie was geprobeerd om het account te herstellen, maar kort hierna werd het opnieuw gehackt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*