Volgens rector Radboud Universiteit moeten studenten ook Duits kunnen

De rector van de Radboud Universiteit wil dat studenten de Duitse taal beter beheersen.

Rector magnificus Han van Krieken schrijft in zijn column, die te zien is op het intranet van de Radboud Universiteit, dat studenten naast Engels ook de Duitse taal moeten beheersen. ‘’Engels is de meest gebruikte taal in de wetenschap en Duits is de taal met de meeste moedertaalsprekers in Europa.’’ Daarom zouden volgens hem studenten zowel Nederlands, Engels als Duits moeten kunnen.

Vorige maand startten studenten Psychologie van de Radboud Universiteit nog een petitie tegen onderwijs dat in het Engels gegeven werd. Volgens de  onderwijsstatuten volgen zij namelijk een Nederlandse studie. Dit is in strijd  met de gedachte van de universiteit, die vindt dat beheersing van Engels bij een wetenschappelijke opleiding hoort.

De rector magnificus stelt in zijn column nadrukkelijk dat het om passieve beheersing van de Engels en Duitse taal gaat. Hij zegt dat hij zich zorgen maakt over de meertaligheid van de studenten, dat voorheen een norm was onder geletterden.


1 Reacties op dit bericht

  1. Laat de universiteit eerst eens zorgen dat docenten fatsoenlijk Engels kunnen! Niet alleen zijn de colleges in het Engels vaak bagger, ook de opdrachten zijn vaak slecht te volgen door dubieuze woordkeuze en zinsbouw.

    Bezorgde student / Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*