Wetenschapper ontwikkelt drupvrije wijnfles

Natuurkundestudent Daniel Perlman van de Brandeis University in Massachusetts heeft een wijnfles ontwikkelt die niet druppelt.

Sommige knappe koppen besteden hun tijd aan het schrijven van ellenlange natuurkundige theorieën, anderen zoeken oplossingen voor de kleinere problemen in het leven.

Met het uitvinden van een drupvrije wijnfles valt natuurkundestudent Daniel Perlman waarschijnlijk in die tweede categorie. Mogelijkheden om te voorkomen dat flessen druppen bestaan al een tijdje, maar die zijn volgens Perlman veel te omslachtig: “Ik wilde dat de fles zelf zou veranderen zodat wijndrinkers geen geld kwijt zijn aan extra accessoires.”

Het revolutionaire van Perlmans wijnfles zit hem in het toevoegen van een extra gleuf van twee millimeter aan het topje van de fles. Dit moet ervoor zorgen dat de wijn die over de rand vloeit, wordt opgevangen wanneer de fles terug kantelt.

Perlman raakte geïnspireerd na het zien van talloze slow-motion video’s van wijnflessen die worden ingeschonken. Hij kwam tot de conclusie dat glas vloeistof aantrekt, wat de kern van het drupprobleem is. De gleuf dient als barrière waar de wijn niet voorbij kan komen, waardoor de zijkanten van de fles niet eens bereikt worden.

De plannen om de flessen op de markt te brengen zijn nog in volle gang, dus wijndrinkers moeten voorlopig nog even geduld hebben.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*