Wethouder Nijmegen wil maatregelen tegen huisjesmelkers

Wethouders van studentensteden willen strengere aanpak tegen huisjesmelkers.

Wethouders van twaalf studentensteden, waaronder wethouder Bert Velthuis van Nijmegen, komen in opstand tegen de zogenaamde huisjesmelkers. Dit zijn huisbazen die misbruik maken van de kamernood in studentensteden. Zij laten studenten veel te hoge huren betalen. Daarnaast zouden de huisjesmelkers de huurders intimideren als zij klachten over hen indienen.

Er zijn landelijke regels opgesteld voor de maximale huur die verhuurders mogen vragen, maar veel huisbazen houden zich daar niet aan volgens de Landelijke Studentenvakbond (LSVB). Volgens Stichting Huurteams Nijmegen betalen Nijmeegse studenten gemiddeld vijftig euro per maand te veel en kan dit soms oplopen tot honderden euro’s.

De wethouders roepen onder andere de minister van Binnenlandse Zaken, Kasja Ollongren, op om meer sancties op te gaan leggen tegen de huisjesmelkers. De wethouders willen dat de minister een mogelijkheid biedt om verhuurders boetes en dwangsommen op te leggen bij het overtreden van de regels.


1 Reacties op dit bericht

  1. Ik denk dat het belangrijker is dat het proces om verhuurders die de regels overtreden aan te klagen makkelijker wordt. Momenteel dat proces te omslachtig en lang en daardoor haken veel studenten af. Als dit proces makkelijker wordt, door bijvoorbeeld een meldpunt, zal de weerstand ook groter worden.

    - / Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*