Nultweevoer: American Double Chocolate Cookies

Heel Nijmegen bakt deze overheerlijke American double chocolate cookies. Dat wordt smullen!

Ben jij net als ik meer een koekjesmonster dan een snoepkont? Maar wil jij je koekjes groter, beter en dus meer Amerikaans? Dan is dit recept wat voor jou!

Binnen +/- 25 minuten heb jij je koekjes van eigen deeg.

Wat heb je nodig? (12 koekjes)

  • 115 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • ½ cup / 100gram suiker
  • 1/4cup / 50gram bruine suiker
  • 1 ¼ cup / 165gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker of 2 theelepels vanille extract
  • 1 reep witte chocolade
  • 1 reep melk chocolade
  • Snufje zout

Trek verder een mixer en een grote kom uit de kast.

chocolate cookies

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de boter en suikers in een grote kom tot een luchtig geheel. Voeg vervolgens de vanille en het ei toe en mix het nog eens goed door. Beetje bij beetje doe je de bloem en het zout er voorzichtig bij om stofwolken te voorkomen.

De keukenprinsessen onder ons met een staafmixer in huis kunnen de chocolade hiermee tot kleine brokken maken. Heb je toevallig net een 5.4 voor je tentamen gehaald? Dan kan je even stoom afblazen door de chocolade met een ander willekeurig object te lijf te gaan. Voeg de chocolade brokken toe en mix het voor de laatste keer nog eens goed door elkaar.

Schep met een lepel +/- 12 bolletjes deeg en verdeel deze over 2 ovenplaten. Zorg dat er voldoende afstand zit tussen de deegbolletjes. Dan mag je even #SaltBae uithangen door een heel klein beetje zout over de deegbolletjes heen te strooien.

chocolate cookies

Stop de koekjes voor 14-18 minuten in de oven. Als je ze niet te lang in de oven doet zijn ze nog lekker een beetje zacht van binnen, maar hey… ieder zijn smaak! Nadat de koekjes uit de oven zijn gehaald, moeten ze nog even afkoelen.

Presenteer ze ten slot nog mooi op een bordje om te laten zien dat jij een échte koekenbakker bent. Enjoy!

Variatietip: de échte koekenbakker kan dit recept natuurlijk ook eigen maken. Je zou bijvoorbeeld pindakaas, nootjes, cacao, citroen, kaneel of iets anders wat jouw hartje begeert kunnen toevoegen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*