Nultweevoer: Cannelloni met ricotta en spinazie

De Stufi is weer binnen en dat betekent maar één ding: het wordt tijd voor deze overheerlijke Cannelloni met ricotta en spinazie!

Het is weer de mooiste dag van de maand. De Stufi is binnen en we hebben weer geld voor lekker eten. Het volgende lekkere recept helpt je hier een handje bij. Deze Italiaanse ovenschotel is een keer wat anders dan de gewone lasagne én heel erg lekker. Dat wordt smullen!

Wat heb je nodig? (4 personen)
-20 buisjes cannelloni
-500 gram diepvries spinazie
-150 g geraspte mozzarella
-250 g ricotta
-1 ei
-1 ui
-2 teentjes knoflook
-400 gram kruidige tomatensaus

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hierna verwarm je de diepvries spinazie in een pan. Daarna klop je het ei en meng je dit met de spinazie, de ricotta en een beetje peper en zout. Snij vervolgens de ui en de knoflook en fruit deze in een koekenpan. De cannelloni buisjes vul je met het ricotta mengsel. Het is makkelijk om hier een spuitzak of theelepel bij te gebruiken. Deze buisjes leg in je in de ovenschaal.

Vervolgens voeg je de kruidige tomatensaus toe aan de knoflook en ui. Dit laat je warm worden en daarna verspreid je het over de ovenschaal. Tot slot strooi je er nog wat geraspte mozzarella over heen en gaat de ovenschotel ongeveer 40 minuten in de oven. Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*