Chili-Maïsbrood

Nultweevier.nl ging op speurtocht naar een nieuw heerlijk recept en vond dit chili-maïsbrood.

Studenten in Nijmegen studeren, werken, drinken bier en doen een aantal keer per week dansjes in de kroeg, maar sommige studenten hebben daarnaast nog tijd over om te bloggen. Zo ook studente Maike die, naast al haar bezigheden als Nijmeegse student, haar eigen foodblog bij houdt. Hier hebben wij dit jummie recept vanaf geplukt. Het brood zit een beetje tussen een cake en brood in, maar is echt superlekker en helemaal niet zo ongezond!

Ingrediënten:

  • 250 gram maismeel (wij moesten hiervoor naar de biowinkel)
  • 100 gram polenta
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el zout
  • 1 tl suiker
  • 3 eieren
  • 400 gram karnemelk
  • 5 el olijfolie
  • 150 gram gegrilde paprika (uit glas)
  • 8 ingelegde mild-zoete rode pepers (uit glas)
  • 8 takjes tijm

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het maïsmeel, de polenta, het bakpoeder, het zout en de suiker in een kom: dit is het droge deel van je beslag. Ga nu verder met het natte deel in een andere kom. Meng hierin de eieren met de melk en voeg daarna ook de olijfolie toe. Voeg nu al roerend het natte deel toe aan het droge deel en de basis van je beslag is klaar.

2016-04-08 18.29.04 2016-04-08 18.32.54 2016-04-08 18.38.01

 

 

 

 

 

Hierna spoel je de gegrilde paprika en chili even af onder de kraan en laat je ze goed uitlekken. Snijd de paprika’s en 5 rode pepers fijn. Voeg deze samen met 2/3 van de tijm toe aan je beslag. Giet je beslag nu in een ingevette, of met bakpapier beklede, bakvorm. Zet je brood 10 minuten in de oven. Zodra deze eerste 10 minuten voorbij zijn, strooi je er de overige tijm en rode pepers overheen en laat je het broodje nog ongeveer 35 minuten in de oven staan.

2016-04-08 18.49.05 2016-04-08 18.51.342016-04-08 19.30.10

 

 

 

 

 

En klaar is kees  je chili-maïsbrood! Superlekker met een laagje zuivelspread of met een beetje boter bij een homemade soepje. Enjoy!

P.S.: Bewaar je baksel niet in de koelkast, want dan wordt het kurkdroog!
P.P.S.: Het brood is glutenvrij.


Over Joël Hendrix

toon alle berichten

Is onze kersverse cultuurredacteur, maar schrijft soms ook wel eens over serieuze zaken…

1 Reacties op dit bericht

  1. Haha, het klinkt alsof de auteur haar baksel wel in de koelkast heeft bewaard. Mooi!

    Chili / Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*